jueves, 1 de octubre de 2015

Cinefòrum 8 d'octubre





Benvolgudes i benvolguts,

Encetem un curs més les sessions del Cinefòrum Sant Miquel!

El proper dijous 8 d'octubre, a les 17'30 h., al nostre saló d'actes, tindrà lloc la primera d'elles. I ho farem amb tot un clàssic del cinema negre: El tercer hombre, títol clau de la història del cinema dirigit pel britànic Carol Reed el 1949, amb guió del novel·lista Graham Greene i protagonitzat, entre d'altres, per un actor i director mític: Orson Welles, del qual es commemora enguany el trentè aniversari de la seva mort.

Es dóna la circumstància que el passat mes de maig ja vam celebrar el centenari del seu naixement, però com que es tracta d'un personatge irrepetible val la pena aprofitar l'avinentesa de l'efemèride per veure una de les seves millors interpretacions a la pantalla. Tot i que s'ha de dir que es fa pregar una mica: triga una hora a aparèixer i ho fa només durant uns minuts, però el seu diàleg amb Joseph Cotten a la Riesenrad del Prater de Viena conté algunes de les frases més memorables que s'hagin sentit mai en un film. Com inoblidable és també la melodia que Anton Karas va composar per a la banda sonora del film.

Com ja és habitual, hi haurà una breu presentació abans de començar i un col·loqui posterior a la projecció (en versió original anglesa subtitulada en castellà). La pel·lícula té una durada aproximada d'uns 105 minuts.

Ja sabeu que l'assistència està oberta a tota la comunitat educativa del Col·legi Sant Miquel: alumnes i ex alumnes, pares, mares, personal no docent, professores i professors...

Us hi esperem!

A continuació, i per anar fent boca, aquí teniu alguns dels cartells originals de l'època.







No hay comentarios:

Publicar un comentario