miércoles, 15 de marzo de 2017

Cinefòrum 22 de març





Queden justament set dies per la segona sessió d'aquest curs del Cinefòrum Sant Miquel. I donat que la gran triomfadora dels premis Òscar d'enguany ha estat La La Land, ens ha semblat adient triar un dels films que l'han inspirada de forma més directa. Es tracta del musical Les parapluies de Cherbourg, dirigida el 1964 pel francès Jacques Demy i protagonitzada per Catherine Deneuve i Nino Castelnuovo. Així, si us animeu a veure-la, podreu comprovar que potser el mèrit de La ciudad de las estrellas és relatiu, tenint en compte que moltes de les coses que proposa ja estaven presents en una peli de fa més de mig segle.

En tot cas, i a banda de fer-se amb el Grand Prix del Festival de Cannes, Los paraguas de Cherburgo va estar nominada a cinc premis Òscar (tota una proesa tractant-se d'una producció europea): Millor guió, Millor cançó, Millor banda sonora, Millor direcció musical pel mestre Michel Legrand i Millor pel·lícula de parla no anglesa. Finalment no va guanyar-ne cap, però la dada és prou significativa i diu molt de la qualitat del treball dut a terme per Jacques Demy (1931-1990), un director cada vegada més reivindicat com un dels genis del gènere musical, a l'alçada d'estrelles del Hollywood clàssic com ara Stanley Donen o Gene Kelly (de fet, aquest darrer treballaria el 1967 a les seves ordres a Les demoiselles de Rochefort).

Com ja és tradició, la projecció (en francès i amb subtítols en castellà) tindrà lloc al nostre saló d'actes dimecres 22 de març a partir de les 17:30 hores de la tarda. La pel·lícula té una durada aproximada de 90 minuts i anirà precedida d'una breu presentació i d'un col·loqui posterior. No us la perdeu, val molt la pena!

I ara us deixem amb una breu selecció de cartells.





No hay comentarios:

Publicar un comentario